Kom binnen

Kom binnen

Kom binnen

Mensen vragen mij  wel eens;  Hoe kom ik dan écht bij mezelf en hoe blijf ik daar?

Ik zal je nu vertellen hoe ik dit zelf beleef. En ik hoop zo dat je de volgende oefening, tenminste eens wilt uitproberen.

Deze oefening heeft werkelijk resultaat, heeft zich wel bewezen. Door zweverig gepraat is nog nooit iemand thuis gekomen. Ik houd daar zelf ook absoluut niet van. Wijs nooit iets af voordat je er, voldoende, ervaring mee gehad hebt. Neem ook nooit zomaar iets voor lief aan. Probeer eerst, voel en trek je eigen conclusie voor dat moment, zover als je bewustzijn dan reikt.

Een manier om jezelf te ervaren zoals je werkelijk bent, is door: hardop te zeggen, dat jij niet je pijnen bent, niet je angsten/veroordelingen, niet je opvoeding, niet je hoge eisen en zélfs niet eens al jouw ervaringen. Maar dat jij je ZIEL bent. Jezelf toestemming verlenen dat je los mag komen van alle pijnen en angsten. Vragen om Gratie, om verlossing van. Dat je ziel totaal door mag dringen in je menselijk zijn. Dit moet je natuurlijk ook wel heel oprecht willen. Echt jezelf wíllen zijn. Dat moment van gratie, van verlossing, zal op een geheel onverwacht moment komen. Want dat kun je niet met je wil aansturen. Dat komt vanuit de Hogere Orde. Vertrouw gewoon rustig, dat het komt als je er werkelijk zo aan toe bent.

Beseffen, jezelf herinneren.

Je ziel is de pure Liefdes energie die voortkomt uit de Heilige Grote Bron, waaruit ALLES is ontstaan. We zijn allen gelijk aan elkaar, oneindig Heilige schepsels. En alleen liefde, begrip, zachtheid en geduld brengen jou en mij verder, terug naar die kern.

Soms is de Liefde strikt en best wat streng, wel met een goede reden daarvoor, maar dan nog is het Liefde.

Ga eens stil zitten, alleen, doe je ogen dicht, voel dan datgene, dat wat je echt blij maakt. Weet ook dat, terwijl je nu start met je oefening, het enige wat je telkens blokkeert om bij je ware zelf te zijn, jouw irreële angsten zijn. Je zelfkritiek. Soms bij jou gebracht via opmerkingen van die ander. Maar weet dan ook gelijk, dat dit alleen maar grip op jou kan hebben, bij je binnen kan komen, omdat JIJ het eigenlijk, met deze persoon eens bent . . .

Er komt nu plots een mooie glimlach op je gezicht tevoorschijn. . . Een warmte stroming in je gehele lijf.

Zie en voel, stel je maar voor, hoe jij eigenlijk écht aanvoelt, wie je wilt zijn, wie jij wérkelijk bent.
Voel wat je hart je telkens opnieuw aangeeft. Wat je vaak weg duwt uit angst en ongeloof.
Uit de gedachte van het jezelf niet gunnen, omdat je jezelf te weinig waard vindt. Dit zijn leugens waarin je, helaas, bent gaan geloven. Neem afstand van deze leugens. Voel jouw waarheid.

In je hart zitten al je recepten voor jouw ware geluk. Alle recepten voor jouw unieke en gelukkige leven.
Jij moet niets, je bent niemand wat verplicht. Je bent alleen verplicht via je ware zelf te leven.
Durf eerlijk te zijn en te blijven!

GELUKKIG ZIJN!

Diegene/datgene wat jou echt zo gelukkig maakt, dat is je ware levenspad. Luister daarom altijd heel goed naar je hart, je intuïtie en vertrouw daar blind op.

Als je deze binding, dit contact met jezelf goed vast kunt houden, ben je puur bij jezelf.
Geen oordelen meer, geen angsten meer, geen moeten meer.

Vrede.

Alles ervaren als groei, leren, wijzer worden om zo vervolgens bij je zelfvertrouwen, je ziel, uit te komen. Het is maar één U-bocht die je moet maken om bij jezelf te komen. Stop nu maar met het antwoord zo ver van je af te zoeken, je bent nu al zo heel erg dichtbij.

Je bent vrij om zo te blijven denken zoals je nu doet, en altijd gedaan hebt. Verwacht dan alleen niet, dat er zomaar een positieve verandering in je leven op zal treden. Zo realistisch mag je dan ook zijn.

Als je beseft dat jij als mens, jij alleen, jezelf op de juiste frequentie kunt brengen, door niet meer te denken van: Wie ben ik dan nog, zonder al mijn ervaringen?
Als je voelt dat JIJ er dan nog zeker wel bent! Maar dan in je PURE vorm, dan ben je thuis.

Niet meer ‘Ja maren’, niet meer vluchten van jezelf, maar ga dit per dag even oefenen. Al is het maar 5 minuten.

Hou je niet meer bezig met een ander in negatieve zin. Vergelijk jezelf nooit meer met een ander.
Dat is echt het meest irreële en nutteloze wat je doen kunt, jezelf met die ander vergelijken. Geef jezelf álle aandacht. Toon 100 % interesse in jezelf!

Haal het uit jezelf, jouw blijdschap, niet uit die ander.
Hou van alle mensen maar besef ook dat je niet met alle mensen om hoeft en kunt gaan.
Naast elkaar leven in vrede.

Ieder vervolgt zijn eigen levenspad, heeft zijn eigen ervaringen. Maar voel ook dat diepe weten, innerlijk respect en grote achting voor elkaar. Het één-zijn voelen. Tegelijkertijd wel jouw unieke vorm in dit leven, EER aan blijven doen. Jezelf en die ander waarderen. Je eigen intuïtie volgen. Krachtig en vol vertrouwen zijn, wie en wat je ook tegen komt in je leven. Doodgaan? Dat doen we tenslotte echt maar 1 keer. En zelfs dan, leef je nog eeuwig voort.

Er is er maar 1 zoals jij en dat geeft al álle reden, om iedere dag opnieuw een heel groot en mooi Feest te vieren! 🙂

Dat angstige gedrag van jou vraag je me? Ja, dat is een vlucht van jezelf. Gewenning aan het negatieve. Geen verantwoording willen nemen voor jezelf. Lui zijn. Liever projecteren en wachten op die ander  . . .  met vaak alle nare gevolgen van dien. Mocht je beseffen dat je iemand gekwetst hebt? Zeg dan oprecht sorry tegen die persoon, en vergeef jezelf ook voor je onbewuste gedrag. Dan is het weer in balans, dan is het goed.

Wees vanaf nu maar een mooi voorbeeld van kracht, vertrouwen, wijsheid, rust en blijdschap. Zo help je automatisch je medemens ook naar een blijer bewustzijn toe.

Jouw energie, jouw liefde en warmte, dát geeft voeding aan jezelf en aan alles en iedereen om je heen.

Richt je, in eerste instantie, alleen maar op jezelf. Nee, dat is geen egoïsme, dat is WIJS ZIJN, wakker zijn. Laat alle mensen en alle omstandigheden nu los, die je in de weg staan naar je ware geluk toe.
Zo help je die ander ook, om zijn/haar verantwoording weer op te pakken, om zo zichzelf terug te vinden. Een gelukkig leven op te bouwen. Het is zo fijn om, THUIS te zijn. . .

Haal het beste, mooiste en allerhoogste in jezelf naar boven en houdt dat altijd vast. Vertrouw gerust op jouw magische, liefdevolle en creatieve ziel. Valt je EGO je soms weer even lastig? Dan spreek je die heel rustig toe, dat je het vanaf nu, geheel ánders aanpakt!

Je lichaam is het tijdelijke huis van jouw Ziel. Wij zijn hier op deze aarde maar heel kort. Vul je tijd hier, volop met GELUKZALIGHEID. Ellende is er genoeg te zien. Behandel je totale wezen, met het diepste respect en met immense zachtheid. Verdiep jouw innerlijke weten ook net zo lang, totdat jij zo stevig staat, rustig, gelukkig, zo inténs BLIJ, dat niets jou meer doet wankelen, behalve soms . . .

de warmte van de Pure Liefde!

I SAY YOU, . . . WÓRK YOUR MAGIC AND ENJOY! 🙂

Leila ©

Blog

  • Ben je zo aan het nadenken hierover?
  • Och jeetje… vlinders
  • Interview met Leila Amaryllis de Vries