Schiet dan . . .

Schiet dan . . .

Schiet dan . . .

Als je er aan toe bent, probeer dit dan eens toe te passen:

Kijk goed naar het gedrag van de mens(en) die jou nu het méést pijn doen óf gedaan hebben. Of je ervaart het zo, als dat je geen écht contact tot stand kunt brengen met die ander.

Als de ander nu écht zou beseffen dat dit gedrag jou zó erg zou kwetsten, zouden ze het dan nog doen? Nee. Ze waren/zijn op dat moment in hun leven, echt niet wijzer dan dat. Hun bewustzijn is niet groter dan hun daden. Het bewust voelen, het weten, dat wij allen 1 zijn en dat de enige energie waaruit wij allen bestaan, Liefde is. Dat hebben zij nog niet zo ervaren.

Als iemand namelijk zelf weet hoe pijnlijk iets kan zijn, dan doet hij dat de ander nooit aan. Onbewust, ja, dat kan soms wel. Maar bewust, nooit. Mits iemand bezig is om zijn pijn/pijlen nog op jou te projecteren. Omdat het nog te pijnlijk is om naar binnen te kijken, naar zichzelf. En dan nog… kan hij/zij even niet anders dan zo te handelen.

Je kunt in de war raken als iemand heel wijs kan praten. Heel overtuigend en krachtig kan overkomen. Vooral als de ander jou zand in de ogen wil strooien. De boel ‘goed praten’ zeg maar. Dan lijkt het zo, dat het bewustzijn van die persoon wel groter is dan zijn/haar daden. Maar in werkelijkheid zijn de woorden die deze persoon spreekt, onbezield. Ze komen niet vanuit het hart, het ware gevoel. Ze zijn hol. Het is napraten van wat eerder gehoord is. Het is geen ware kennis. Niet de waarheid van die persoon zelf. Als het wel een waarheid blijkt te zijn voor jou, dan kun je ook goed schrikken. Maar dan zegt je hart je dat het waar is. En dat voelt heel anders aan dan onware woorden.

Raak daarom nooit in de war maar voel . . . Voel hoe de ander zijn/haar woorden naar jou toe uit. Kijk in de ogen, en je zult voelen dat het woorden zijn die nog niet eens eigen gemaakt zijn. Dat het napraten is, leeg en hol. Het is een van de overlevingsmechanismen van die persoon. Ontstaan uit een minderwaardigheidsgevoel, gebrek aan zelfvertrouwen, angsten.

Probeer die pijn, die jaloezie, dat venijn bij die ander te laten. Confronteer hen met hun nare gedrag en laat het dan gaan. Ga er nooit in mee. Probeer van binnen zacht te blijven. Mededogen.

Blijf dicht bij jezelf. Betrek het niet op jezelf. Kijk met helderheid en in Liefde …

Liefs van Leila ©

Meer informatie over jaloezie en projectie via: Jaloezie en Projectie

Blog

  • Ben je zo aan het nadenken hierover?
  • Och jeetje… vlinders
  • Interview met Leila Amaryllis de Vries