De juiste weg

De juiste weg

De juiste weg

Jij zegt tegen mij:
“Weet je wat het is Leila? Voordat ik die grote stap zet, moet ik de dingen wel echt heel zéker weten. Ik wil gewoon eerst het keiharde bewijs hebben, zo ben ik nou eenmaal. “Ik antwoord: “Het harde bewijs dat heb je al zo lang in handen. . . Dat bewijs is, jouw gevoel. Je gevoel, dat je al zo lang zegt dat er zaken om je heen absoluut niet kloppen! Dat de mensen om je heen niet open en eerlijk tegen je zijn. Dat ze tegen je liegen en aan het draaien zijn. Er wordt alleen maar van jou geprofiteerd. Én, dat je al zo lang niet meer blij en gelukkig bent. Dat is méér dan voldoende bewijs. Vaak later krijg je pas de ‘harde’ bewijzen in handen. Maar wacht daar nooit op. Stop met twijfelen en aarzelen. Leer nu eens blind te varen en te vertrouwen op je gevoel, jouw enige echte innerlijke raadgever. Negeer deze stem nooit, onderschat jezelf niet, want dat kan pas je echt duur komen te staan . . . ‘

Je denkt even na en zegt vervolgens tegen mij: “Ik wil dan tenminste wel graag van te voren inschatten, wát er gebeuren gaat als ik een nieuwe stap ga maken”.
Ik zeg: “Maar dit is onmogelijk.”

Het is net zoals bij het benaderen van een verkeersknooppunt.
Wat er op dat moment aan verkeer aanwezig is tijdens jouw oversteek, is echt van te voren niet in te schatten. Dit komt omdat de mens beschikt over een vrije wil. Hierdoor kan iemand afwijken van zijn, bekende en vooraf, uitgestippelde levenspad. Ook wel het ‘rechte pad’ genoemd. En daarom zijn situaties, waarbij meerdere mensen betrokken zijn, van tevoren niet zo duidelijk in te schatten.

Je kunt het beste heel moedig, je STAPPEN ZETTEN!
Dan pas kun je het werkelijke overzicht opmaken van jouw nieuwe situatie. Eerlijk zijn naar jezelf. Jezelf EER aan doen.

Ook jouw huidige situatie kan in 1 seconde, zomaar, plotseling veranderen. Zeker ook door onverwachte acties van je naaste.

Controle is pure illusie . . .

Die houding, die van controle willen hebben, die maakt jou verkrampt.
Kies voor, en voel ZELFVERTROUWEN. Dat wat je hart en je ziel je vertellen, luister daar gerust naar. Dat is jouw waarheid. Ook al kun je er op dit moment nog maar weinig van begrijpen. Luister er wel goed naar, neem het serieus. Later valt alles op zijn plek, geloof me.

Stop met kiezen om zo bang te zijn. Kies nu om eerlijk en Moedig te zijn en ga DOEN! LEEF in blijdschap en evenwicht. Gun jezelf dit alsjeblieft. Dat brengt jou waar en bij wie jij echt wilt zijn.

Leila ©

Blog

  • Ben je zo aan het nadenken hierover?
  • Och jeetje… vlinders
  • Interview met Leila Amaryllis de Vries